Ticaret Hukuku

Ülke ekonomisinin bel kemiği olan ve toplumsal hayatın her noktasında önemini hissettiren ticaret, hukuk sistemimiz tarafından detaylıca düzenlenmiştir. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile düzenlenen ticaret hukuku, ticari hayatı ilgilendiren birçok alanı içermektedir. Ticari işletme, şirketler, kıymetli evrak, taşıma işleri, deniz ticareti ve sigorta hukuku adında altı kitaptan oluşan ticaret kanunu, ticari hayatın her detayına yön vermektedir.

Dalkılıç & Ekici Avukatlık bürosu ticaretle uğraşan müvekkillerine günlük ticari işlemler konusunda hukuki danışmanlık sağlamakta, özellikle taraflar için son derece bağlayıcı olan ticari sözleşmelerin düzenlenmesi ve takibi aşamalarında dikkat edilecek önemli noktaları gözeterek müvekkillerinin hak kaybına uğramasını engellemeyi amaçlamakta, ticari davalarda ve icra takiplerinde aktif avukatlık hizmeti vermektedir. Şirketlerin kuruluş, birleşme ve devralma işlemlerinin takibi ve tescili, genel kurul hazırlıkları ve bu aşamadaki işlemlerin mevzuata uygunluğu ile sorumluluk gibi konularda denetim sağlanmasına yardımcı olan büromuz kurumsal müvekkillerine hukuki anlamda mutlak bir güvence vadetmektedir.

Bono, çek gibi kambiyo senetlerinin icra hukuku kapsamında takipleri, devamında görülecek itirazın iptali gibi davalarda da aktif avukatlık hizmeti veren Dalkılıç & Ekici Avukatlık Bürosu ticaret hukukunun her alanında disiplinli ve özverili çalışmalarını sürdürmektedir